Tuesday, July 7, 2009

coret-coret...

Tuesday, July 7, 2009
hari ini adalah hari yang paling relaks..paling lepak..paling tenang dalam kehidupan ku sebagai seorang pelatih praktikal di syarikat yang xdela besar mane pun...yela..semakin aku menuju hari2 akhirku di kompeni ini..aku rase memang patut aku lebih relaks tanpa menyibukkan diri seperti sebelumnya..seperti mula2 aku training dulu...

tgh sorg2 ni buat aku rase boring pn ade...sbb tu aku dpt chance tulis ni...

emm....ade sorg engineer disni yg amat aku senangi..berbangsa cina...tidak bersifat 'perkauman' atau pilih kasih..aku bleh anggap die mcm kwn2 aku je sbb die hanya berumur 24 thn.....

die bertanya kpd ku..."ko lpas abis study dtg blk sni eh??dtg la sni blk..."...aku diam..dlm hati aku mmg kate tidak...x mungkin aku akan dtg blk ke kompeni ni...tp aku hanya menjwb.."emm..ntahla..tgk la cmne...mgkn aku akn smbung study kot..."....die pn menyokong usaha aku...mmg aku berniat nk smbung study lpas apa yg aku alami dlm masa 2 bulan ni...aku fikir..degree yg bakal aku dapat belum cukup kuat sbnarnye..

emmm...kdg2 aku hairan...kdg2 aku pelik...dlm kompeni ni..ade staff yg br keje 2 thn...dh blagak mcm die dh keje b'puluh2 thn...pstu xrespect org lain...mcm die bgus sgt...nk spell 'maintenance' pn xbtul..ni nk order org sna sni mcm bos..pstu ske condemn org lain...kutuk keje org lain...hmm..aku xphm la dgn org2 cmni...dn malangnye die sorg melayu...dn die lain dgn cina yg aku sbutkn diatas td...

8 comments:

Jimi Abdullah said...

u are the one being racist bro.
hehehe.

gugalopez said...

no im not..i just comparing the truth..from what ive experienced...:-)

hideki said...

"ko lpas abis study dtg blk sni eh??
sejak bile budak cina pandai ckap eh???
ko pandai wat cerita isu perkauman nie...
repor kt SKMM

gugalopez said...

die bkn bisu mstila bleh b'ckp...apa la lu hideki..die org m'sia..so reti la ckp mlayu..lain la kalo foreigner ke..ahaha

riena azneira said...

wow...maw sambung master trus ka..
tade penat eh..bgus2x...
hehe

gugalopez said...

haha..still in consideration...

riena azneira said...

well..gud luck~:)

Anonymous said...

wei..saper tu wei..kerek semacam jerk budak yg poyo tu.....

 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates